Klubben


Fløng-Hedehusene Frimærkeklub er mødested for lokale frimærkesamlerer. Vi mødes til hyggeligt samvær hver 14. dag kl. 19.30 i ulige uger i perioden september til maj.

Her har medlemmerne mulighed for at få nye frimærker. De kan bytte sig til dem, eller købe dem på de aktioner, som er i forbindelse med møderne.

Hvis du ikke er medlem, så er du meget velkommen i klubben. Du kan få fat i nogle af de mærker, som du mangler i din samling til en overkommelig pris. Du kan få hjælp til opætning af din samling. Alt i alt kan du få hjælp fra klubbens medlemmer. Du kan også få nu viden gennem de foredrag, som klubben arrangere. Se programmet under menupunktet Program.


Klubben er medlem af Danmarks Filatelist Forbund. Som medlem af klubbben får du helt automatisk tidsskriftet Dansk Filatelistisk Tidsskrift.

Det årlige kontingent er 450 kr.


Nye medlemmer kan melde sig ind via kontaktformulaeren her.


Vi mødes i Hedehuset, Hovedgaden 371 i Hedehusene. Alle er velkomne.


Alle er velkomne


Lidt om klubbens historie


Fløng-Hedehusenes Frimærkeklub er en relativ ung klub i forhold til mange af landes frimærkeklubber. Den blev stiftet i 1976. Klubbens første formand Leif Johansen fortalte om stiftelsen i forbindelse med klubbens 5. års jubilæum. Det er også lidt om at flytte fra Amager til et tilflytterområde som Fløng i 1970’eme.


”Jeg meldt mig først ind i Amager og siden Sundby Frimærkeklub, hvor jeg begge steder har lært en bunke om frimærker. I 1974 flyttede familien fra stenbroen herud til Fløng, men der er langt fra Fløng til Amager. Jeg funderede, sludrede med min nabo over hækken, og se han samlede også på disse små stykker papir, men stod ikke i nogen klub. Jeg tænkte videre, og pludselig var det som solen skinnede på mig. Jeg fik en idé. Hvorfor ikke starte en klub hernede. Nu er jeg den type menneske, som ikke har langt fra tanke til handling. Så jeg indrykkede en annonce i den lokale avis og indkaldte til møde i Fløng Forsamlingshus, og der var bid. Vi var dengang 5 lidelsesfælder, der mødte den aften – næsten en bestyrelse. Så klubben var en realitet”.


Siden gik det stærkt med klubben efter det første møde i forsamlingshuset den 20. september 1976. Den fik mange medlemmer, og den havde også en overgang en stor juniorafdeling. Klubben har gennem årene holdt mange landsdækkende juniorarrangementer. Det var fx Landsjuniordagen 1992 og Juniortræf 98. Men juniorafdelingen er en saga blot.


Klubben har igennem årene stået for mange udstillinger og byttedag. Den først propagandaudstilling og byttedag var i forbindelse med klubbens 5 års jubilæum i 1981. Der har siden været afholdt en årlig byttedag, som stadig holdes i løbet af januar måned i Hedehuset.


Klubben har holdt møder mange forskellige steder. Det har været i DUI huset, på Hedehusenes Skole og Pensionisternes Hus for nu at være endt i fritidscentret Hedehuset.